Babka Jogurtowa i Ciasto Jogurtowego 2w1

Produkt bezglutenowy

Unikalna receptura i starannie dobrane składniki pozwoliły nam na dopracowanie profesjonalnej mieszanki, która łączy w sobie BEZGLUTENOWE CIASTO JOGURTOWE i BEZGLUTENOWĄ BABKĘ JOGURTOWĄ PIASKOWĄ. Babka jogurtowa wypieczona na naszej bazie charakteryzuje się wilgotnością miękiszu o drobnej porowatości oraz puszystości. Zaś przy wypieku Ciasta jogurtowego, jego struktura sprawia, że kawałki owoców doskonale utrzymują się na powierzchni (nie ma efektu zapadania się ciasta).  Gotowy wypiek ma idealnie zbalansowany, jogurtowy smak i aromat, które sprawiają, że ciasto nie wymaga żadnych innych dodatków, aby każdemu smakowało. Mieszanka ta może być idealną bazą dla wielu ciast, można z niej tworzyć  wiele najróżniejszych kompozycji, od zwykłych babek po wykwintne ciasta. Jest prosta i szybka w użyciu, a główną jej zaletą jest to, że jest niezwykle ekonomiczna, kupujesz jeden produkt o podwójnym zastosowaniu.

Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!

Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.

Składniki: mąka ryżowa, cukier, mąka kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, serwatka w proszku, skrobia ziemniaczana, emulgatory: E475, E471; substancje spulchniające: E500 (ii), E450(i); aromat, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, E466; sól.

Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:

225 g jaj (4-5 sztuk) ▪ 200 ml oleju roślinnego ▪ 50 ml wody

Wartość odżywcza

 

w 100 g

 w jednej porcji 38 g

Wartość energetyczna

854,41 KJ

207,29 kcal

324,68 KJ

78,77 kcal

Tłuszcz

21,08 g

8,01 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

1,46 g

0,56 g

Węglowodany

4,19 g

1,59 g

w tym cukry

1,77 g

0,67 g

Białko

0,24 g

0,09 g

Sól

0,01 g

0,00 g

 Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat:  Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.