Bezglutenowa mieszanka Ciasta na Pierogi i Makaron
Produkt bezglutenowy
Unikalna mieszanka BEZGLUTENOWA do wyrabiania ciasta na PIEROGI i MAKARON. Dzięki swojej konsystencji bardzo łatwo się wyrabia, a jego właściwości sprawiają, że gotowe ciasto nie klei się i nie rozwarstwia a jest zarazem bardzo delikatne. Gotowe ciasto na pierogi i makaron ma niepowtarzalny smak i zapach, który nieodzownie kojarzy się z domowym gotowaniem.
Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!
Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.
Składniki: mąka ryżowa, skrobia z tapioki, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, cukier, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; sól, substancja spulchniająca: E500 (ii).
Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko
150 - 175 ml wody ▪ 100 g jaj (2 sztuki)
Wartość odżywcza
|
w 100 g |
w jednej porcji 20 g |
Wartość energetyczna |
249,96 KJ 59,15 kcal |
49,99 KJ 11,83 kcal |
Tłuszcz |
1,06 g |
0,21 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,32 g |
0,06 g |
Węglowodany |
10,70 g |
2,14 g |
w tym cukry |
0,38 g |
0,08 g |
Białko |
1,66 g |
0,33 g |
Sól |
0,05 g |
0,01 g |
Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat: Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.