Bezglutenowa mieszanka Gofrów biszkoptowych domowych
Produkt bezglutenowy
MIESZANKA do wypieku niesamowitych, złocistych i chrupiących GOFRÓW BEZGLUTENOWYCH, bardzo prosta w przygotowaniu. Ciasto po rozrobieniu ma idealną konsystencję, doskonale się wypieka, a produkt finalny jest zarazem puszysty i kruchy o niezapomnianym smaku i delikatnym, waniliowym aromacie. Wypieczone GOFRY BEZGLUTENOWE zachowują swoją świeżość i kruchość przez długi czas.
Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!
Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.
Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, cukier, jaja w proszku, serwatka w proszku, substancje spulchniające: E500 (ii), E450 (i); emulgator: lecytyna sojowa; sól, aromat, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa.
Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:
550 ml wody ▪ 100 ml oleju roślinnego
Wartość odżywcza
|
w 100 g |
w jednej porcji 65 g |
Wartość energetyczna |
449,57 KJ 107,80 kcal |
292,22 KJ 70,07 kcal |
Tłuszcz |
4,13 g |
2,68 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,32 g |
0,21 g |
Węglowodany |
16,45 g |
10,69 g |
w tym cukry |
1,84 g |
1,20 g |
Białko |
0,96 g |
0,62 g |
Sól |
0,04 g |
0,02 g |
Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat: Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.