Bezglutenowa mieszanka Chleba Białego
Produkt bezglutenowy
Proponujemy Państwu wysokiej jakości mieszankę bezglutenową do wypieku CHLEBA BIAŁEGO. Mieszanka została stworzona z doskonałej kompozycji połączenia wysokiej jakości mąk bezglutenowych: kukurydzianej i ryżowej, które nadają jej doskonałego smaku i przyjemnego aromatu. Zawarty w niej cukier brzozowy zawiera cenne dla zdrowia minerały. Jest połączeniem tradycyjnego smaku z prostotą produkcji. Mieszanka jest prosta i szybka w użyciu, eliminuje wahania jakościowe surowców oraz minimalizuje możliwość błędu ludzkiego.
Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!
Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.
Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, mąka ryżowa, skrobia z tapioki, mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, substancja słodząca: ksylitol; sól, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; substancja spulchniająca: E500 (ii).
Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:
440 ml wody ▪ 7 g drożdży w proszku bezglutenowych ▪ 3 łyżki oleju kokosowego (lub innego roślinnego)
Wartość odżywcza |
w 100 g |
w jednej porcji 30 g |
Wartość energetyczna |
446,86 KJ |
134, KJ |
Tłuszcz |
1,97 g |
0,59 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,16 g |
0,05 g |
Węglowodany |
21,32 g |
6,40 g |
w tym cukry |
0,54 g |
0,16 g |
Białko |
0,64 g |
0,19 g |
Sól |
0,16 g |
0,05 g |
Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat: Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.