Chleb Biały

Produkt bezglutenowy

Proponujemy Państwu wysokiej jakości mieszankę bezglutenową do wypieku CHLEBA BIAŁEGO. Mieszanka została stworzona z doskonałej kompozycji połączenia wysokiej jakości mąk bezglutenowych: kukurydzianej i ryżowej, które nadają jej doskonałego smaku i przyjemnego aromatu. Zawarty w niej cukier brzozowy zawiera cenne dla zdrowia minerały. Jest połączeniem tradycyjnego smaku z prostotą produkcji. Mieszanka jest prosta i szybka w użyciu, eliminuje wahania jakościowe surowców oraz minimalizuje możliwość błędu ludzkiego.

Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!

Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.

Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, mąka ryżowa, skrobia z tapioki, mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, substancja słodząca: ksylitol; sól, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; substancja spulchniająca: E500 (ii).

Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:

440 ml wody ▪ 7 g drożdży w proszku bezglutenowych ▪ 3 łyżki oleju kokosowego (lub innego roślinnego)   

Wartość odżywcza

w  100 g

w jednej porcji  30 g

Wartość energetyczna

446,86 KJ
106,49 kcal

134, KJ
31,95 kcal

Tłuszcz

1,97 g

0,59 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,16 g

0,05 g

Węglowodany

21,32 g

6,40 g

w tym cukry

0,54 g

0,16 g

Białko

0,64 g

0,19 g

Sól

0,16 g

0,05 g

Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat:  Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.