Ciasto Biszkoptowe

 Produkt bezglutenowy

MIESZANKA BEZGLUTENOWA BISZKOPTOWA umożliwia proste i szybkie przygotowanie ciasta biszkoptowego. Idealnie nadaje się do wypiekania spodów tortowych, ciast deserowych jak i do produkcji małych biszkopcików. Ciasto cechuje duża elastyczność, co sprawia, że świetnie nadaje się do przygotowywania rolad z galaretką czy z kremami cukierniczymi, doskonale się zwijają i nie pękają. Zaletą masy biszkoptowej podczas jej wypiekania jest równomierny przyrost i równa powierzchnia wypiekowa oraz duża objętość gotowego wypieku, ze stałą i niezmienną jakością. Dzięki naszej MIESZANCE BEZGLUTENOWEJ BISZKOPTOWEJ,  uzyskujemy biszkopt o wyjątkowym smaku i charakterystycznym dla biszkoptu aromacie o kremowo-żółtym kolorze.

Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!

Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.

Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, emulgatory: E475, E471;  substancje spulchniające: E500 (ii), E450 (i); substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; sól.

Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:

250 g jaj (5 sztuk) ▪ 100 ml wody

Wartość odżywcza

 

w 100 g

w jednej porcji 35 g

Wartość energetyczna

213,12 KJ

50,59 kcal

74,59 KJ

17,71 kcal

Tłuszcz

1,94 g

0,68 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,58 g

0,20 g

Węglowodany

5,81 g

2,03 g

w tym cukry

2,83 g

0,99 g

Białko

2,48 g

0,87 g

Sól

0,01 g

0,00 g

Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat:  Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.