Ciasto Kruche

Produkt bezglutenowy 

Mieszanka BEZGLUTENOWA CIASTA KRUCHEGO o delikatnie wyczuwalnym waniliowym smaku i aromacie, jest podstawą w tworzeniu wielu ciast. Idealnie nadaje się do wyrobu kruszonek oraz spodów do ciast takich jak: tarty, ciasta owocowe, serniki i jabłeczniki.

Dodatkowo ciasta można przekładać kremami, konfiturami, dekorować polewą lub bitą śmietaną.

Mieszanka do CIASTA KRUCHEGO, dzięki idealnie zbalansowanym składnikom, sprawia, że gotowe, wypieczone ciasto jest delikatne, kruche i smaczne oraz nie wchłania wilgoci. Może być także wykorzystywane do produkcji kruchych ciasteczek sposobem tradycyjnym i maszynowym.

Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!

Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.

Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, cukier, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, skrobia z tapioki, skrobia ziemniaczana, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; substancja spulchniająca: E500 (ii), sól, aromat waniliowy.

Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:

140 g masła ▪ 100 g jaj (2 sztuki) ▪ 30 g żółtek (2 sztuki)

Wartość odżywcza

 

w 100 g

w jednej porcji  35 g

Wartość energetyczna

507,51 KJ

123,13 kcal

177,63 KJ

43,10 kcal

Tłuszcz

13,01 g

4,55 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

1,18 g

0,41 g

Węglowodany

0,12 g

0,04 g

w tym cukry

0,12 g

0,04 g

Białko

1,43 g

0,50 g

Sól

0,00 g

0,00 g

Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat:  Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.