Ciasto na Pierogi i Makaron

Produkt bezglutenowy

Unikalna mieszanka BEZGLUTENOWA do wyrabiania ciasta na PIEROGI i MAKARON. Dzięki swojej konsystencji bardzo łatwo się wyrabia, a jego właściwości sprawiają, że gotowe ciasto nie klei się i nie rozwarstwia a jest zarazem bardzo delikatne. Gotowe ciasto na pierogi i makaron ma niepowtarzalny smak i zapach, który nieodzownie kojarzy się z domowym gotowaniem.

Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!

Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.

Składniki: mąka ryżowa, skrobia z tapioki, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, cukier, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; sól, substancja spulchniająca: E500 (ii).

Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko

150 - 175 ml wody ▪ 100 g jaj (2 sztuki) 

Wartość odżywcza

 

w 100 g

w jednej porcji 20 g

Wartość energetyczna

249,96 KJ

59,15 kcal

49,99 KJ

11,83 kcal

Tłuszcz

1,06 g

0,21 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,32 g

0,06 g

Węglowodany

10,70 g

2,14 g

w tym cukry

0,38 g

0,08 g

Białko

1,66 g

0,33 g

Sól

0,05 g

0,01 g

Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat:  Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.