Ciasto naleśnikowe na słodko

Produkt bezglutenowy

MIESZANKA do wypieku znakomitych BEZGLUTENOWYCH NALEŚNIKÓW NA SŁODKO. Odpowiednio dobrane składniki sprawiają, że ciasto w bardzo szybki i łatwy sposób się przyrządza, ma idealną konsystencję do wypieku, która zapewnia, że naleśniki zawsze wypiekają się równomiernie na złocisto-brązowy kolor oraz są wyjątkowo smaczne, delikatne, puszyste i elastyczne. Gotowe NALEŚNIKI mogą być podawane ze świeżymi owocami, dżemem, konfiturą, bitą śmietaną, lodami lub posypane cukrem pudrem. Najlepsze na śniadanie podwieczorek i deser!!!

Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!

Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.

Składniki: mąka ryżowa, mleko w proszku odtłuszczone, cukier, skrobia ryżowa,  jaja w proszku,  substancja spulchniająca: E500 (ii); sól, aromat.

Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:

400 ml wody ▪ 75 ml oleju roślinnego

Wartość odżywcza

 

w 100 g

w jednej porcji 60 g

Wartość energetyczna

942,97 KJ

225,11 kcal

565,78 KJ

135,07 kcal

Tłuszcz

8,51 g

5,11 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,78 g

0,47 g

Węglowodany

30,40 g

18,24 g

w tym cukry

12,05 g

7,23 g

Białko

6,50 g

3,90 g

Sól

0,23 g

0,14 g

Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat:  Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.