Gofry biszkoptowe domowe

Produkt bezglutenowy

MIESZANKA do wypieku niesamowitych, złocistych i chrupiących GOFRÓW BEZGLUTENOWYCH, bardzo prosta w przygotowaniu. Ciasto po rozrobieniu ma idealną konsystencję, doskonale się wypieka, a produkt finalny jest zarazem puszysty i kruchy o niezapomnianym smaku i delikatnym, waniliowym aromacie. Wypieczone GOFRY BEZGLUTENOWE zachowują swoją świeżość i kruchość przez długi czas.

Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!

Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.

Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, cukier, jaja w proszku, serwatka w proszku, substancje spulchniające: E500 (ii), E450 (i); emulgator: lecytyna sojowa; sól, aromat, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa.

Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:

550 ml wody ▪ 100 ml oleju roślinnego

Wartość odżywcza

 

w 100 g

w jednej porcji 65 g

Wartość energetyczna

449,57 KJ

107,80 kcal

292,22 KJ

70,07 kcal

Tłuszcz

4,13 g

2,68 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,32 g

0,21 g

Węglowodany

16,45 g

10,69 g

w tym cukry

1,84 g

1,20 g

Białko

0,96 g

0,62 g

Sól

0,04 g

0,02 g

 

Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat:  Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.