Bezglutenowa mieszanka na Ciasto Kruche
Produkt bezglutenowy
Mieszanka BEZGLUTENOWA CIASTA KRUCHEGO o delikatnie wyczuwalnym waniliowym smaku i aromacie, jest podstawą w tworzeniu wielu ciast. Idealnie nadaje się do wyrobu kruszonek oraz spodów do ciast takich jak: tarty, ciasta owocowe, serniki i jabłeczniki.
Dodatkowo ciasta można przekładać kremami, konfiturami, dekorować polewą lub bitą śmietaną.
Mieszanka do CIASTA KRUCHEGO, dzięki idealnie zbalansowanym składnikom, sprawia, że gotowe, wypieczone ciasto jest delikatne, kruche i smaczne oraz nie wchłania wilgoci. Może być także wykorzystywane do produkcji kruchych ciasteczek sposobem tradycyjnym i maszynowym.
Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!
Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.
Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, cukier, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, skrobia z tapioki, skrobia ziemniaczana, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; substancja spulchniająca: E500 (ii), sól, aromat waniliowy.
Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:
140 g masła ▪ 100 g jaj (2 sztuki) ▪ 30 g żółtek (2 sztuki)
Wartość odżywcza
|
w 100 g |
w jednej porcji 35 g |
Wartość energetyczna |
507,51 KJ 123,13 kcal |
177,63 KJ 43,10 kcal |
Tłuszcz |
13,01 g |
4,55 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,18 g |
0,41 g |
Węglowodany |
0,12 g |
0,04 g |
w tym cukry |
0,12 g |
0,04 g |
Białko |
1,43 g |
0,50 g |
Sól |
0,00 g |
0,00 g |
Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat: Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.