Bezglutenowa mieszanka Ciasta naleśnikowego na słodko
Produkt bezglutenowy
MIESZANKA do wypieku znakomitych BEZGLUTENOWYCH NALEŚNIKÓW NA SŁODKO. Odpowiednio dobrane składniki sprawiają, że ciasto w bardzo szybki i łatwy sposób się przyrządza, ma idealną konsystencję do wypieku, która zapewnia, że naleśniki zawsze wypiekają się równomiernie na złocisto-brązowy kolor oraz są wyjątkowo smaczne, delikatne, puszyste i elastyczne. Gotowe NALEŚNIKI mogą być podawane ze świeżymi owocami, dżemem, konfiturą, bitą śmietaną, lodami lub posypane cukrem pudrem. Najlepsze na śniadanie podwieczorek i deser!!!
Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!
Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.
Składniki: mąka ryżowa, mleko w proszku odtłuszczone, cukier, skrobia ryżowa, jaja w proszku, substancja spulchniająca: E500 (ii); sól, aromat.
Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:
400 ml wody ▪ 75 ml oleju roślinnego
Wartość odżywcza
|
w 100 g |
w jednej porcji 60 g |
Wartość energetyczna |
942,97 KJ 225,11 kcal |
565,78 KJ 135,07 kcal |
Tłuszcz |
8,51 g |
5,11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,78 g |
0,47 g |
Węglowodany |
30,40 g |
18,24 g |
w tym cukry |
12,05 g |
7,23 g |
Białko |
6,50 g |
3,90 g |
Sól |
0,23 g |
0,14 g |
Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat: Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.