Bezglutenowa mieszanka na Piernik
Produkt bezglutenowy
Mieszanka do przygotowania ciasta PIERNIKOWEGO BEZGLUTENOWEGO charakteryzuje się wyjątkowo bogatym korzennym aromatem, który czyni to ciasto niezwykle smacznym, a delikatna, wilgotna i puszysta konsystencja gotowego wypieku jest w stanie zachwycić każdego konsumenta. Masa piernikowa idealnie nadaje się do łączenia z dodatkami takimi jak bakalie czy suszone owoce, które nadadzą ciastu wyjątkowego smaku i charakteru.
Gotowe ciasto, po upieczeniu, dzięki strukturze prawdziwego piernika, umożliwia przekładanie go powidłami, masłem orzechowym lub czekoladą, w zależności od fantazji cukiernika.
Głównymi zaletami naszego CIASTA PIERNIKOWEGO jest szybkość i prostota wykonania, długotrwała świeżość oraz niezmienna jakość.
Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!
Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.
Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, cukier, mąka gryczana, skrobia z tapioki, mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, przyprawa piernikowa, kakao o zaw. tłuszczu 22%, substancja spulchniająca: E500 (ii); substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; sól.
Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:
200 ml mleka ▪ 150 g jaj (3 sztuki) ▪ 100 g masła ▪ 75 g (3 łyżki) miodu
Wartość odżywcza
|
w 100 g |
w jednej porcji 35 g |
Wartość energetyczna |
496,83 KJ 119,17 kcal |
173,89 KJ 41,71 kcal |
Tłuszcz |
6,57 g |
2,30 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,06 g |
0,37 g |
Węglowodany |
12,59 g |
4,41 g |
w tym cukry |
5,76 g |
2,01 g |
Białko |
2,70 g |
0,94 g |
Sól |
0,00 g |
0,00 g |
Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat: Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.