Bezglutenowa mieszanka na Ciasto Biszkoptowe
Produkt bezglutenowy
MIESZANKA BEZGLUTENOWA BISZKOPTOWA umożliwia proste i szybkie przygotowanie ciasta biszkoptowego. Idealnie nadaje się do wypiekania spodów tortowych, ciast deserowych jak i do produkcji małych biszkopcików. Ciasto cechuje duża elastyczność, co sprawia, że świetnie nadaje się do przygotowywania rolad z galaretką czy z kremami cukierniczymi, doskonale się zwijają i nie pękają. Zaletą masy biszkoptowej podczas jej wypiekania jest równomierny przyrost i równa powierzchnia wypiekowa oraz duża objętość gotowego wypieku, ze stałą i niezmienną jakością. Dzięki naszej MIESZANCE BEZGLUTENOWEJ BISZKOPTOWEJ, uzyskujemy biszkopt o wyjątkowym smaku i charakterystycznym dla biszkoptu aromacie o kremowo-żółtym kolorze.
Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!
Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.
Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, emulgatory: E475, E471; substancje spulchniające: E500 (ii), E450 (i); substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; sól.
Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:
250 g jaj (5 sztuk) ▪ 100 ml wody
Wartość odżywcza
|
w 100 g |
w jednej porcji 35 g |
Wartość energetyczna |
213,12 KJ 50,59 kcal |
74,59 KJ 17,71 kcal |
Tłuszcz |
1,94 g |
0,68 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,58 g |
0,20 g |
Węglowodany |
5,81 g |
2,03 g |
w tym cukry |
2,83 g |
0,99 g |
Białko |
2,48 g |
0,87 g |
Sól |
0,01 g |
0,00 g |
Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat: Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.